Zaterdag

Zaterdag ochtend

Het grootste feest op het plein van de Carnavaleske voorpret in Lampegat de Gekste.

Naast de leukste feesttent tijdens Carnaval in Eindhoven, In D’n Schuur !
Het bruisend Hart van het Lampegatse Carnaval

Het feest met de meeste artiesten langs D’n Optocht.
 Op zaterdagochtend 10 februari 2024 zal om 11.00 uur onze DJ beginnen met iedereen langzaam wakker te wiegen waarna we rustig aan beginnen te schudden en waar we eindigen met een stampend feest op het Plein.

Tussen 11 uur en 13.30 uur staan er optredens gepland van nog nader te bepalen artiesten en na de optocht nog een vette Afterparty. We zijn wederom trots en blij dat de Club 111 er ook dit jaar voor heeft gekozen om d’n VurTocht te ondersteunen.
Rond 12.30 uur zal de Stadsprins zijn opwachting maken en wordt door burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven de macht over de stad overgedragen aan de zotten en de narren in de persoon van Zijne Dorstlustige Hoogheid, en kan de optocht over het plein.
Want Carnaval in Eindhoven begint natuurlijk bij D’n VurTocht, betaalbaar carnaval vieren in Eindhoven.

Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd op het erf van D’n Schuur, lekkere worstenbroodjes, koud pilske, Loempia of een goeie buil verse friet hoort uiteraard bij het Lampegatse Carnaval.

We hopen ook dit jaar weer veel bezoekers te mogen ontvangen, waarbij iedereen uit alle windstreken is bij ons welkom om mee de overdracht van de macht en de start van het Lampegatse Carnaval te komen vieren.

Houd vooral onze sociale kanalen in de gaten voor meer nieuws en eventuele aanvullingen op het artiestenprogramma.
Een ding is vast zeker er zullen lampegatse artiesten optreden rondom d’n overdracht.

D’n Natocht in d’n Schuur

Als de optocht over het plein en de afterparty van D’n Vurtocht gevierd is, gaat het feest gewoon verder in D’n Schuur. Ook dit jaar zal de nieuwste carnavalslocatie van het Lampegat de locatie zijn waar de prijsuitreiking van de optocht gehouden gaat worden. Dus alle deelnemers zijn welkom op zaterdag 10 februari om samen te vieren dat we weer een geslaagde optocht hebben gehad.

En voor alle bouwers, loopgroepen, solisten en kapellekes: voor jullie maken we er 1 groot feest van, 
want zonder bouwers geen optocht en zonder optocht geen Lampegat.

Daarom zullen we op diverse facebookpagina’s en op de website CarnavalinEindhoven.nl ook weer de gehele lampegatse optocht in beeld brengen.

Op de zaterdag middag en avond gaan we knallen met diverse Artiesten. 
Daarnaast kunnen er vele kapellekes optreden op het grote podium op het Erf van D’n Schuur alwaar ook een scherm staat zodat ook buiten iedereen kan zien wat er binnen gebeurt.

Elke dag tijdens Carnaval een feestplein buiten en de mooiste locatie binnen.